A Borvidék az alföldi régió délnyugati részén 12 települést foglal magába. Császártöltéstől Csátaljáig egy kb.50 km-es sávban található. A szőlőterület nagysága kb.:2200 ha , amelyből 700 ha Császártöltés területéhez tartozik.
A régión belül a legkedvezőbbek, az átlagosnál több a napsütéses óraszám, magasabb a hőösszeg és a környezetéhez képest nagyobb tengerszint feletti magasság csökkenti a tavaszi és a téli fagyok előfordulását, azok károsító hatását. A löszön, és a löszös homokon kialakult talajok rendkívül kedvezően befolyásolják a borok íz-, illat-, zamatanyagait, a kedvező hő- és fényviszonyok lehetővé teszik a mélyszínű, tüzes, gyümölcsös ízű, bársonyos vörösborok termelését. A fehérborok azonban a túl meleg nyarakon gyakran kevés savtartalmúak, lágyak.
A Borvidék legelterjedtebb fajtái: Chardonnay, Cserszegi fűszeres, Olasz rizling, Rajnai rizling, Kunleány, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon. A Borvidéken termett borok egyre nagyobb arányt képviselnek a hazai és a külföldi minőségi borok piacán.