Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a weboldal használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani. Jóváhagyás X
logo
  • Történetünk
  • Borászat
    • Boraink
    • Díjaink
    • Tápérték adatok
  • Szállás
    • Császártöltés
    • Hajós Pincefalu
    • Programok
    • Utikalauz
  • Borturizmus
    • Borkóstoló
    • Rendezvényekre
  • Friss hírek
  • Kapcsolat

Boraink

  • Vše
  • Száraz borok
  • Desszert borok
  • Pince boraink

Kékfrankos Rosé

A tisztaságnak és a munkafolyamatok elvégzésének különösen fontos szerepe van, ezzel is megtartva a bor élénk, üde, friss gyümölcsös ízét.

Olaszrizling

Borászatunk zászlós bora, melyet kezdetektől készítünk. Savai gerincesek és elegánsak, visszafogott zamatainak köszönhetően képesek átadni a termőtáj egyedi karakterét, ásványosságát.

GENEROSA

Magyar nemesítésű fehérborszőlő-fajta, mely a Ezerjó és a Piros Tramini keresztezéséből jött létre. Borának illata szőlővirágra emlékeztető, finom savú, kellemes ízhatású.

Chardonnay

A Chardonnay a világ legizgalmasabb bora. Fajtajelleges, finom zamatú, illatában és ízében a citrusos növények, a körte és birsalma érzékelhető a fajtára jellemző élénk savakkal.

Olirosa

Kedvenc illatos borházasításunkban megtalálható az Irsai Olivér muskotályos illata és a Generosa gyümölcsös ízvilága.

Altberger

Ez a bor az öreghegyi szőlőnkről származik. Tökéletes harmóniában a Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot.

Leopoldus cuvée

Borválogatás amely a borászatunk kíváló boraiból, tölgyfahordós érleléssel született meg.

Kékfrankos

A kékfrankos borra mondják azt, hogy jó barátja a gazdának, ugyanis minden évjáratban korrekt jó minőségű bor készülhet belőle.

Irsai Olivér - ÉDES

Kellemes muskotályos íz édes körítéssel. Ettől még a kakas is elfelejt kora hajnalban kukorékolni.

Cserszegi fűszeres

A Cserszegi fűszeres szőlőt az Irsai Olivér és a Tramini szőlőfajtákből keresztezték 1960-ban Cserszegtomajon. Bora oly könnyed akár egy szitakötő repülése a tó felett.

Merlot

Ősi francia fajta, mely a világ minden táján ismert ill elismert. Valamikor régen egy szőlőtermesztő paraszt büszkén vitte át a szomszédjának bemutatni az új borát. Aki miután megkóstolta ezt az ízletes nedüt csak ennyit szólt: - Nagyon finom, de áruld el nekem koma! Mikor iszom, miért nyerít? Mire így felelt a gazda: - Merlot!

Zweigelt

A Kékfrankos és a Szentlőrinc kereszteződéséből nemesítették ki. Mikor a kedves vendég választása eme borra esik. Vigyázzon mert a sokadik pohár után úgy fog ugrálni jókedvében mint a béka.

Generosa

Kései szüretelésű bor amely rövid időn belül a legkedveltebb desszert borunk lett. Oly édes, hogy a méhektől távol kell tartani, mert ha rákapnak az ízére onnantól kezdve nekünk kell beporozni a virágokat és helyettük is dolgozhatunk.

Vizsgabor

Gábor gyógyszerész feleségének, Emesének első bora, melyet a szőlész-borász vizsgájára készített. Könnyed, gyümölcsös ízekkel és szép illattal.

Főkáptalan

Ezt a borválogatást édesapám tiszteletére készítettem, aki 2 évtizednyi szőlész és borász tapasztalat után, 20 évvel ezelőtt 2000-ben alakította meg a Bergervin Borászatot. A kezdeti borászat helyszíne, ami most már a pince-vendégházunk, Császártöltésen a Főkáptalan pincesoron található, innen ered borunk elnevezése.

Gömbölyű

Császártöltés egyik legszebb területén, a Gömbülyű hegyen termesztett fehérszőlőből készült ez a palack bor. Készítésénél battonage módszert alkalmazva fahordóban 6 hónapig érleltük.